Erion d.o.o. | Madraci
17168
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17168,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Madraci

MADRACI
ZA ZDRAV SAN LEŽAJ PO MJERI

Za bolji san često se preporučuje čaša toplog mlijeka, opuštajuća kupka, odlazak na spavanje svake večeri u isto vrijeme, izbjegavanje alkohola, cigareta, „teške“ hrane i gledanja uznemirujučih filmova prije spavanja.Tražeći uzroke nesanice u moderna doba: stresu i nezdravu načinu života, rijetko pomislimo da bismo za probleme sa spavanjem trebali okriviti predmet na kojemu provodimo trećinu životnog vijeka – krevet.
Nevjerojatno je da nas konstrukcija kreveta zanima manje od bilo kojeg kućanskog uređaja. Odluku o kupnji donijet će mo začas, nakon površnog dodira i pogleda na dopadljivu presvlaku. Krevet nije nepokretan predmet na kojem se spava po navici, nego profinjen dinamičan uređaj koji ima svoje vidljive i nevidljive funkcije.
Dobar krevet mora dimenzijama odgovarati spavaču, držati tijelo u prirodnom položaju, osigurati dobru raspodjelu opterećenja površine, imati dobar provod topline i vlage i konstrukciju koja traje godinama, osigurati pristup čista zraka, djelovati estetski ugodno.
Pogrešno odabran krevet može prouzročiti brojne tegobe – od nesanice, glavobolje i umora do bolova i ukočenosti vrata i kralježnice, grčeva u nogama, te poremečaj cirkulacije.

 

Pravila dobrog spavanja:
Površina dobrog kreveta mora biti dovoljno dugačka ( 20 do 25 cm duža od spavača), da čovjek čim osjeti nelagodu, može slobodno promijeniti položaj kako bi se osjećao udobnije. Oblik kralježnice u ležećem položaju mora odgovarati njenom obliku kad čovjek stoji uspravno. Krevet ne smije biti ni premekan ni pretvrd, mora biti bešuman i bez metalnih dijelova, omogučavati ravnomjernu potporu cijelom tijelu te osiguravati optimalnu temperaturu i vlažnosti. Visina kreveta mora omogućiti lagano lijeganje, ustajanje i pospremanje kreveta. Normalna je visina 45 cm, a za starije ljude 55 cm. Spavanje u dvoje nije uvijek ugodno zbog različitih navika. Zato je najbolji izbor krevet sa dva madraca, da se svaki pokret jednog spavača ne prenosi na drugog.
Spavaća soba mora biti prozračna i izolirana od buke i svjetla. Temperatura u prostoriji treba biti od 14 do 18 Celzijevih stupnjeva.
U našoj ponudi imamo i madrace.
Također su izrađeni od memory pjene kao i naši jastuci, znači da imaju sistem zračnih komora, da su antialergijski – jer ne upijaju prašinu, vlagu, grinje.
Svaki naš madrac je u sredini ojačan – tako da se ne deformira i u optimalnom položaju pridržava našu kralježnicu, što je jako bitno da bi se odmorili tijekom sna i ustajali puno poletniji.
Prije je bilo uvriježeno mišljenje da onaj tko ima problema sa kralježnicom mora spavati na tvrdoj podlozi, pa su ljudi čak umetali daske u krevete i tako spavali, ali koliko je pomoglo kralježnici- toliko je odmoglo kukovima, jer su tada osjećali bolove.
Liječnici i stručnjaci koji proučavaju spavanje kažu da osobe koje spavaju na madracu koji nije premekan, ni pretvrd svaku noć zaspu 20 minuta ranije, spavaju 50 minuta duže tijekom noći od onih koji spavaju na drugim krevetima i podlogama (dvosjedi, kauči, stari madraci na opruge), a vjerujte da to nije za zanemariti, pogotovo u ovo vrijeme puno strke i žurbe.
Madrace nudimo u tri verzije, kao i posteljinu
– Za jednu osobu
– Za bračni krevet
– Za francuski krevet

MADRAC OD MEMORY

 • Prirodna spužvasta guma sa strukturom koju karakteriziraju otvorene stanice u međusobnoj vezi
 • Zbog svoje nježnosti i udobnosti, te elastičnosti i mogućnosti prilagodbe tijelu, madrac načinjen s pjenom od mliječi  smatra se najboljim za potpun i idealan odmor
 • Pjena od mliječi  je ekološki materijal i smatra se da je vrlo zdrav i naravno antibakterijski

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

 • Savršena higijena – ne skuplja prašinu i odbija bakterije
 • Anatomski ispravno ležanje – garantira položaj ispravan za tijelo
 • Zdrava klima za spavanje – sistem zračnih komora osigurava izmjenu zraka i vlažnosti
 • Opušteno spavanje – pojačana srednja zona podupire i odterećuje kralježnicu i leđnu muskulaturu
 • Individualni položaj – kod madraca i podnica postoji uvijek izbor između nekoliko stupnjeva tvrdoće u skladu s težinom čovjeka
 • Dugi vijek trajanja – najstroža kontrola kakvoće poznatog i priznatog Europskog proizvođača ležaja
 • Antialergijski
 • Ne definira se
 • Nepropustan
 • Izolacijski
 • Antidekubitusni

DIMENZIJE

 • Za 1 osobu: 90 x 190, 90 x 200
 • Za francuski krevet: 160 x 190, 160 x 200
 • Za bračni krevet: 180 x 190, 180 x 200

Napomena: Sve gore navedene dimenzije su standardne, a sve van standarda nadoplaćuje se 5%, uz rok isporuke od max. 60 dana.