Erion d.o.o. | Parna pećnica
17181
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17181,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Parna pećnica

TURBO PEĆNICA

Što se tiče ove pećnice odmah na početku ću vam naglasiti ; nemojte ju uspoređivati sa klasičnom mikrovalnom jer Vam ova pećnica nema apsolutno nikakve sličnosti sa njom, što znači da ne proizvodi štetne mikrovalove nego isključivo radi na cirkulaciju toplog zraka.

 

Ona je vrlo jednostavnog izgleda, k tome je i lagana, ne teži više od 3 kg što znači da je i prenosiva. Imate klijet, vikendicu ili idete na more, slobodno je sa sobom ponesite, jedini uvijet tamo gdje jeste da ima električne energije. Srce pećnice nalazi se u ovom poklopcu,a u njemu je grijač od 1300W. Svi znamo da klasične pećnice variraju od nekih  2200W-2600W što znači da samom upotrebom ove pećnice štedimo električnu energiju i do 60%. U samom poklopcu ugrađen je ventilator, a njegova funkcija je da tjera topli zrak u krug da cirkulira.

 

Na samom poklopcu su 2 prekidača. 1 gornji za reguliranje temperature i drugi gornji za vrijeme pečenja. Što je vrlo praktično, ako ste si bilo kakvu namirnicu stavili unutra peći i isprogramirali ste si na 60 min. Otišli ste kod susjede,u vrt ili do dućana i vratili se nakon sat i pol ne morate se bojati da je namirnica izgorjela jer samim istekom vremena pećnica se zvučno oglašava i pečenje završava. Vi jedino kad dođete možete si još par min.

 

Okrenuti vrijeme da se ta ista namirnica podgrije. Vrlo bitna stvar na ovom poklpcu je ova rućkica. Osim što ja pomoću nje podižem poklopac ona je i sami kontakt. Spuštanjem rućkice pećnica je počela peći, samim dizanjem pečenje završava. Pećnica je napravljena od arkopal stakla, a što se tiče arkopal stakla podnosi visoke termičke šokove.

 

Kad završite sa pečenjem ona je izrazito vruća već u sudoperu imate hladne vode slobodno stavite unutra ne morate se bojati neće doći do pucanja stakla. Ako imate tanjure sa uzorcima sve vrste posuđa kao i folija za pečenje možete stavljati unutra, niti posuđu niti pećnici neće se desiti apsolutno ništa.

UZ PEĆNICU IDU 3 REŠETKE

Ja za 1. volim reći da je najbitnija jer ona uvijek obavezno prije svakog pečenja ide na samo dno pećnice. Ima 4 male nogice što znači da samim spuštanjem na dno pećnice dopuštate da topli zrak cirkulira oko same namirnice, 2. rešetka za pečenje na 2 nivoa. Na 1. Rešetku poredate meso, na 2. Rešetku krumpire osim što je istovremeno pečeno vrlo je i ukusno jer se sama mast pečenja cijedi po krumpirima. I 3. Rešetkica nekako najpraktičnija za kestene, kolačiće i pomfri.

Ako Vas je više u obitelji tada koristite ovaj obruč. Ovo je obruč za samo povećavanje obujma pećnice. Stavite namirnicu, obruč, poklopac gore i sada na taj način možete ispeći i do 5 kg mesa težine u njoj. Uz sve ovo što sam Vam do sada nabrojila ide i ova praktična hvataljka za vruće namirnice i rešetke da ne opečete same prste i štapić za ražnjiće,roštilj.

U ovoj pećnici možete peći, odmrzavati, dovršavati ja ustvari volim reći da su u njoj neke stvari puno jednostavnije, a na 1. Mjestu ove pećnice je da čuva Vaše zdravlje. I večeras ćemo Vam u ovoj pećnici nešto ispeči. Imamo 1. pile (stavljaš u pećnicu), 1 oguljeni krumpir, 1 neoguljeni i glavicu luka u ljusci. Sve to poklopim sa poklopcem, isprogramiram 250 stupnjeva, 60 min i spustim ručkicu.

Pile koje smo stavili u pećnicu potpuno je ne začinjeno i bez ikakvih masnoća. Mi Vam samo na prezentacijama tako radimo da bi ovu vrstu jela približili dijabetičarima, ljudima koji imaju problem sa masnoćom, povišenim tlakom ili iz bilo kojeg drugog razloga trebaju biti na dijetama da je ovaj način pripreme u 1. Redu zdrav, a mi ćemo Vam večeras potvrditi da može biti i vrlo ukusan. Ovo se pile sada isključivo peče u svojoj vlastitoj pari što znači da svi prirodni minerali i vitamini ostaju u samoj namirnici.

 

Svi znamo kada pečemo u klasičnoj pečnici da bi provjerili da li je sama namirnica pečena vrata pećnice moramo otvarati, a pritom nam sva para izlazi van, a ovdje toga nema. Smanjena je dehidracija jela, vrlo je ukusno čak i bez mrvice soli i svi večeras ovo pile probajte jer vjerujte 95% ljudi na prezentacijama jako je zadovoljno jer zadovoljava Vašu potrebu za solju. Daj Bože da ste svi zdravi. U ovoj pećnici kao i u klasičnoj sa apsolutno svim začinima možete pripremati ali puno,puno manje. Što se tiče oguljenog krumpira ispast će kao pečen, neoguljeni kao kuhan.

Luk je čest dodatak jelu jer pruža ugodan miris no ljuska od luka ima izrazito težak i nesnosan miris i upravo iz tog razloga smo stavili cijeli luk da Vam potvrdimo da u ovoj pećnici nema prenašanja mirisa sa jedne namirnice na drugu. Poželjeli ste si u ovoj pećnici istovremeno ispeći 3 različita priloga slobodno ih stavite zajedno unutra. Što se tiče održavanja pećnice, ukoliko imate perilicu slobodno sve stavite u samu perilicu osim ovog gornjeg dijela jer je u njemu struja.

 

Njega samo prebrišite mokrom spužvicom. Nemate perilicu nego klasičan sudoper, vrela voda i par kapljica detergenta. Ako su Vam od ručka ostala 2-3 tanjura, zapečene rešetke, vilice, noževi slobodno sve stavite u samu pećnicu isprogramirajte 150 stupnjeva i 10 min. Vremenski. Nakon tih 10 min. Toplina će Vam odmastiti sve zapečeno i ne morate ribati sa žicama niti koristiti sredstva za odmašćivanje. Samo to isplahnete pod vodom. Uz pećnicu ide i praktična receptura u kojoj Vam ispod svakog recepta piše na kojoj se temperaturi radi i na kojoj rešetci.